Innovaties 3D Production Days

Ontdek deze innovaties tijdens de 3D Production Days

De 3D Production Days komen eraan! Tijdens RapidPro, het MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congres ontdekt u de nieuwste oplossingen en innovaties op het gebied van 3D productietechnieken. We lichten graag een aantal innovaties van onze exposanten aan u uit:

Amnovis | Stand 15
Dassault Systèmes | Stand 35
FMI Medisch B.V. | Stand 80
GrindoSonic | Stand 34
Hexagon Manufacturing Intelligence | Stand 32
High QA | Stand 44
Makerpoint | Stand 50 & 53
Siemens Industry Software Netherlands B.V. | Stand 26
Smans N.V. | Stand 90

Productie van sterk geleidende koperen componenten met behulp van het lasergebaseerde poederbedfusieproces

Amnovis | Stand 15

De vooruitgang in de productie van sterk geleidende en sterke kopercomponenten via lasergebaseerde poederbedfusie was de afgelopen tien jaar traag vanwege de hoge laserreflectiviteit en hoge thermische geleidbaarheid. Met de recente technologische ontwikkelingen op het gebied van laser en grondstofpoeder is er echter al een aanzienlijke groei op wetenschappelijk niveau. Bij Amnovis kunnen we, met behulp van onze eigen gepatenteerde materialen en processen, koperen componenten vervaardigen met ultramoderne elektrische, thermische en mechanische eigenschappen. Meer weten over de resultaten? Mis dan de presentatie van Amnovis op 3D Production Days niet.

Innovatie Amnovis

 

Dassault Systèmes is het 3DEXPERIENCE® bedrijf

Dassault Systèmes | Stand 35

Dassault Systèmes stelt bedrijven en mensen in staat duurzaam te innoveren via een digitale omgeving. Door middel van ‘Virtuele Tweelingen’ van de echte wereld zoekt het 3DEXPERIENCE platform en applicaties de grenzen op van technologie, kennis en productie.
 
Dassault Systèmes’ 20.000 werknemers verzorgen waarde bij meer dan 270.000 klanten van verschillende grootte, in verschillende industrieën, in 140 landen. Voor meer informatie, bezoek www.3ds.com.

Innovatie Dassault

Geef medische data vorm met de Shapeshifters 3D-printcursus

FMI Medisch B.V. | Stand 80

Ieder lichaam is uniek. In plaats van one-size-fits-all, wordt maatwerk de nieuwe standaard in de medische wereld. Shapeshifters is een kennisplatform met masterclasses, ontstaan uit de unieke samenwerking van de maker (FMI), meter (Kiesz) en ontwerper (Spark design & innovation). De gezamenlijke missie: medisch maatwerk door middel van 3D printen toegankelijk maken voor iedereen.

De Shapeshifters masterclass is voor iedereen met interesse in de medische industrie en digitalisering van het maak- en ontwerpproces (3D-printen, 3D-scannen, ‘scripted’ ontwerpen). Met deze kennis en vaardigheden kan jij bijdragen aan een duurzamere (medische) wereld. Inschrijven kan t/m 1 September 2022 via Shapeshifters3d.com.

Innovatie FMI Medisch

GrindoSonic MK7 Meetsysteem voor kwaliteitscontrole op 3D geprinte onderdelen

GrindoSonic | Stand 34

Het GrindoSonic MK7 meetsysteem is gebaseerd op IET, Impuls Excitatie Techniek. Deze non-destructieve meetmethode kan worden gebruikt voor materiaalonderzoek, materiaalevolutie en kwaliteitscontrole. GrindoSonic kan helpen bij een snellere adoptie van 3D printen door middel van het controleren van de consistentie van de kwaliteit van uw geprinte onderdelen. 

Innovatie GrindoSonic

 

Autonome productie aansturen met PMI-data

Hexagon Manufacturing Intelligence | Stand 32

Gedreven door snelle technologische vooruitgang en digitale transformatie, is de maakindustrie een steeds competitievere markt. Om gelijke tred te houden, zijn bedrijven voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de operationele efficiëntie te maximaliseren.

Het bereiken van hoge niveaus van connectiviteit en productiviteit vereist een grotere integratie met PMI-gegevens in de hele workflow. Hexagon's metrologie- en productiesoftware stimuleert autonomie en kwaliteitsprocessen voor slimmere, efficiëntere productie in het hele bedrijf. Onze MBD-ready applicaties omvatten PC-DMIS en QUINDOS.

We laten PMI-gegevens harder werken om de efficiëntie, productiviteit en kwaliteit te verhogen in industriële, productie-, infrastructuur- en mobiliteitstoepassingen.

Innovatie Hexagon

Versnel uw planning voor productiekwaliteit

High QA | Stand 44

High QA PQP (Production Quality Planning) is een nieuwe innovatieve, niet op Excel gebaseerde projectmanagementoplossing waarmee kwaliteits- en productieteams alle kwaliteits- en documentatievereisten voor hun gefabriceerde onderdelen kunnen plannen, implementeren en bewaken.

• Rapportage- en documentvereisten sjablonen per klant of producttype
• Dynamisch rapporten genereren voor in-proces documentbeheer zonder Excel of Word
• Automatische meldingen, handtekeningtoewijzingen en goedkeuringsbeheer voor kwaliteitsdocumenten
• Uitgebreide revisiecontrole en traceerbaarheid voor alle documentactiviteitengeschiedenis
• Configureerbare rapportgeneratie om sjablonen te bouwen voor FAI, SPC Capability Studies, Gage R&R, P-Flow, P-FMEA, Control Plan en meer.

Innovatie High QA PQP

Professionele digitale 3D-oplossingen met MakerPoint

Makerpoint | Stand 50 & 53

MakerPoint levert professionele oplossingen op het gebied van 3D-printen, 3D-scannen en design.

De experts ondersteunen bij de keuze van de juiste hardware, software en materiaal voor elke toepassing, maar ook op het gebied van design voor additive manufacturing en de implementatie van deze innovatieve technieken binnen bedrijven of instellingen.

Wij zijn uw lokale partners met MakerPoint Digital Fabrication Centers in Arnhem, Eindhoven, Harlingen en Rotterdam.

Innovatie Makerpoint

 

Siemens oplossingen voor Product and Manufacturing Information (PMI) / Model Based Definition (MBD)

Siemens Industry Software Netherlands B.V. | Stand 26

De PMI-oplossing van Siemens biedt een uitgebreide 3D-annotatieomgeving waarmee productteams de productievereisten van een onderdeel rechtstreeks kunnen vastleggen en koppelen aan het 3D-model, en deze informatie kunnen overdragen aan downstream productietoepassingen. Door PMI te associëren met een "levend" onderdeel, vergemakkelijkt de omgeving het hergebruik van informatie gedurende de gehele levenscyclus van het product. Aangezien PMI voldoet aan industriestandaarden voor 3D productdefinitie, hebben productteams nu de mogelijkheid om 3D modellen te gebruiken als een bekrachtigde en legitieme methode voor het volledig documenteren van product- en productie-informatie.
23 juni - 13:30-13:55 - Manufacturing planning & engineering met Gerrit Koelewijn en Bas Verschuren.

Innovatie Siemens

De Alpha 140 - Uw directe toegang tot 3D metaalprinten

Smans N.V. | Stand 90

De Alpha 140 van Kurtz Ersa is een compact Laser Powder Bed Fusion systeem. De werking van deze 3D metaalprinter is gebaseerd op innovatieve productietechnologie. Dit aan een voordelige aankoopprijs en lage gebruikskosten. De Alpha 140 is interessant voor elke sector en perfect voor de productie van kleinere reeksen en prototypes.

Innovatie Smans

Bezoek op 22 en/of 23 juni de 3D Production Days in het Klokgebouw te Eindhoven gratis. Meld u direct aan.