TNO Goedkoper 3Dprinten

Sneller en goedkoper 3D-printen dankzij Eindhovense spin-off TNO

Onderzoeksorganisatie en RapidPro 2020 exposant TNO heeft een methode ontwikkeld om de snelheid van het printproces van 3D-printers te versnellen. Dat maakt het mogelijk tal van producten sneller en goedkoper te vervaardigen en met dezelfde kwaliteit als voorheen. Daarnaast kan de nieuwe methode in bestaande productielijnen worden geïntegreerd.

De methode is door TNO deels ontwikkeld binnen het Amsystems Center, het gezamenlijke innovatiecentrum van TNO en het High Tech Software Cluster van de Technische Universiteit Eindhoven.

Ruimtevaart

Bedrijven die baat hebben bij de innovatieve printmethode zijn voornamelijk producenten van kleine oplagen en prototypen, bijvoorbeeld voor gehoorapparaten en gebitselementen tot mallen voor onderdelen voor de auto-industrie en ruimtevaart. De industrie kan inmiddels kennismaken met een werkend prototype van de technologie. Die technologie komt op de markt dankzij een nieuwe spin-off, Amsystems BV.

Hogere productiesnelheid

De spin-off richt zich op het verder doorontwikkelen en commercialiseren van een belichtingsmethode en een softwareoplossing voor industriële 3D-printers. Beide oplossingen maken het mogelijk om met een hogere productiesnelheid en resolutie producten 3D te printen.

Bron: Eindhovens Dagblad